Webinarer under våren 2025
”Let’s open our eyes” är Théas motto. Det betyder att vi på Théa arbetar för att först och främst garantera en syn åt alla. För att nå den visionen behöver vi vara öppna för den värld vi lever i, vi behöver förstå nya kulturer och ständigt vara nyfikna på nya idéer och ny teknik inom oftalmologins värld. Därför är det också väldigt viktigt för oss att vi är öppna för att stötta alla typer av utbildningsaktiviteter för såväl unga som mer erfarna ögonläkare. Att erbjuda våra webinarer är ett steg i den riktningen och till hösten välkomnar vi er som vill förkovra er inom olika oftalmologiska ämnen.
Vi kan nu med stor glädje dela inbjudan över vårens Théa-webinarer. Vi har satt ihop en inspirerande mix av ämnen och föreläsare som vi tror att ni kommer att uppskatta. Här finns något för alla att ta med dig – nya idéer, insikter och kunskap.
Vårens webinarer kommer att bjuda er på fyra olika föreläsare och ämnen och ni är varmt välkomna med er anmälan. Enklast anmäler ni er genom att skanna in QR-koden som hör till den föreläsning ni vill ta del av eller genom att klicka på länken som är i anslutning till QR-koden. Det går även bra att anmäla sig via nedanstående mailadress.
Efter anmälan kommer ni att få en länk skickad till angiven mail så att ni kan logga in på föreläsningen.
Våra webinarer är kostnadsfria och arrangeras av Théa Nordic.
Varmt välkomna!
Sylvia Haluzan, Project Lead Rx/KAM
0727-14 80 42
info.nordic@theapharma.com
10
apr
2025
Föreläsare: Björn Hammar
Kan man med hjälp av OCT avgöra om en patient har papillödem eller inte?
Dagens föreläsning kommer att gå igenom hur man med hjälp av OCT-undersökningen kan få viktig information som kan avgöra om en patient har papillödem eller inte. En systematisk bedömning av olika parametrar är avgörande i bedömningen. Björn kommer presentera en checklista som underlättar processen för att avgöra om det föreligger papillödem eller ej.

06
maj
2025
Föreläsare: Anders Behndig
I dagens föreläsning kommer Anders att prata om hur olika ögondroppar kan vara mer eller mindre toxiska för corneaepitelet. I de allra flesta fall är detta en nackdel men ibland, som vid epi-on CXL, kan denna toxicitet bidra till att ”luckra upp” epitelet och därmed förbättra absorptionen av riboflavin.
Anders kommer att gå igenom effekten av pH och bensalkoniumklorid och avslutningsvis kommer han även att visa fördelarna med epi-on CXL i hög syrekoncentration jämfört med traditionell epi-off CXL.
